Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Aardappel uit de oven met groentevulling

Makkelijk
50 mins
Spierdefinitie

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 570 kcal 99 kcal / 100 g
Koolhydraten 86 g 15 g / 100 g
Proteïnen 14 g 2 g / 100 g
Vet 15 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

300 g Zoete aardappel
1 Tomaat
1/4 Rode ui
1/2 Avocado
60 g Kidneybonen
1 el Yoghurt naar keuze
Zout, peper, chilivlokken, koriander, citroen

Onze tip

Het recept kun je ook gebruiken voor gewone aardappelen. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de zoete aardappel. Leg op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Laat voor ca. 45 minuten bakken, tot de aardappel zacht is. 
  3. In de tussentijd kun je de tomaten en uien snijden. Meng met de avocado in een schaal. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
  4. Snijd de aardappel in het midden open. Voeg de kidneybonen toe en garneer dan met de avocadomix en koriander. 
  5. Je kunt eventueel nog wat yoghurt en citroensap als topping erover verdelen. 
  6. Enjoy!


Rijk gevuld en gewoon lekker. Een recept waar je eigenlijk niets fout kan doen. Deze zoete aardappel uit de oven kun je met alles vullen wat je lekker vindt. Bij ons zit de aardappel volgepropt met groenten. De perfecte mix van complexe koolhydraten, eiwitten en waardevolle vetten.