Proteïne gehaktballetjes
De perfecte party-snack
Makkelijk
25 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
514
kcal
77 kcal / 100 g
Koolhydraten
15
g
2 g / 100 g
Proteïnen
46
g
7 g / 100 g
Vet
27
g
4 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Voor de gehaktballen: | |
300 g | Rundergehakt |
1 | Ei |
30 g |
|
1 | Knoflookteen, fijngehakt |
1/2 bos | Peterselie |
Zout, peper, 1 tl paprikpoeder | |
1 tl |
|
Voor de tomatensaus: | |
1 ui, 2 tomaten, 400 g tomaten uit blik, 50 g tomatenpuree, 200 ml groentebouillon, venkelzaad |
Laat dat volgende feestje maar komen! Met deze makkelijke hapjes ben je voorbereid. Ze zijn rijk aan proteïne en je kunt er heel snel heel veel van maken! En je hebt geen paneermeel of oud brood nodig. Wij zweren bij onze Protein Flakes.
Bereiding:
Een portie (5 gehaktballen) bevat 426 kcal en 42 g proteïne. Met saus is het 514 kcal en 46 g proteïne.
- Meng het gehakt met ei, Protein Flakes en knoflook in een schaal.
- Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en peterselie.
- Vorm, met vochtige handen, kleine balletjes van het gehakt. Bak deze vervolgens in de pan met kokosolie, totdat ze bruin kleuren.
- Tip: Wie wil, kan ook nog een tomatensaus maken. Doe daarvoor alle ingrediënten van de saus in een pan en laat 20 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan de gehaktballetjes erbij en laat nog 5 minuten koken. Serveer met peterselie.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
Onze tip
In Spanje worden deze gehaktballetjes als tapas gegeten. Maar je kunt ze ook serveren als voorafje met wat proteïnebrood, olijven, diverse groenten, etc. serveren.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring