Gebakken aardappelen met kwark en haring

Gebakken aardappelen met kwark en haring

Knapperig en lekker fitness gerecht

Makkelijk
20 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 564 kcal 163 kcal / 100 g
Koolhydraten 20 g 6 g / 100 g
Proteïnen 35 g 10 g / 100 g
Vet 38 g 1 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

1 grote aardappel, gekookt
125 g magere kwark
100 g haring filet
10 ml lijnzaadolie of Biologische kokosolie van foodspring
10 ml olijfolie
zout en peper

Heb je eens zin in iets anders dan salade als lunch? Probeer dan ons recept met gebakken aardappeltjes met kwark en haring uit. Heel snel gemaakt en rijk aan proteïne!

Bereiding:

Het recept is voor 1 portie en bevat 564 kcal en 35 g eiwit.

  1. Snijd de aardappel in dunne plakjes. 
  2. Verwarm de olie in een pan.
  3. Bak de aardappelschijfjes goudbruin aan beide kanten.
  4. Breng de magere kwark op smaak met peper, zout en kruiden naar keuze. 
  5. Doe de aardappeltjes op een bord en schep de kwark en haring erbij.
  6. Giet vervolgens nog een scheutje lijnzaadolie over de kwark. 
  7. Eet smakelijk!

ONZE tip

Voeg nog wat uitjes, peterselie of een ei toe aan de gebakken aardappelen.