Fitness focaccia recept

Fitness focaccia recept

Basisrecept voor luchtig brood

Makkelijk
45 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 2233 kcal 269 kcal / 100 g
Koolhydraten 262 g 32 g / 100 g
Proteïnen 98 g 12 g / 100 g
Vet 84 g 10 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

1 pak Droge gist
300 ml Lauwwarm water
2 tl Honing
270 g Speltmeel
100 g Volkoren speltmeel (of nog meer speltmeel)
60 g Whey Protein Naturel van foodspring
2 tl Zeezout
5 el Olijfolie
Toppings: Rozemarijn en zeezout

Onze tip

Naast een eenvoudige focaccia met olijfolie en zeezout, zijn er nog meer manieren om dit recept te pimpen. Denk aan tomaatjes, olijven, artisjokken, uien, knoflook of groene asperges in het deeg. Dit maakt het brood nog intensiever qua smaak!

Bereiding:

Bereiding

  • Meng in een grote schaal het gist, lauwwarme water en honing. Laat 4 minuten staan, tot er belletjes ontstaan.
  • Voeg het meel, Whey Protein en zout toe. Mix met een kooklepel tot er een plakkerig deeg ontstaat.
  • Schenk 2 el olijfolie in een andere grote kom. Leg het deeg erin en dek af met een theedoek. Laat het nu voor 2-3 uur staan, tot het volume zich verdubbeld heeft.
  • Vet de bakplaat in met 1 el olijfolie.
  • Haal de theedoek van het deeg. Druk met je handen in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen. Kneed het deeg nog licht door in de schaal. Vorm dan een bal en leg deze op de bakplaat. .
  • Laat het deeg nu nogmaals afgedekt voor ca. 1 uur staan.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Trek het deeg met je handen uit elkaar tot het de gewenste vorm heeft. Druk er met je vingers kleine gaatjes in. Schenk ca. 2 el olijfolie in de gaatjes. Strooi als laatste zeezout en rozemarijn over het deeg.
  • Laat de focaccia voor 20-30 minuten bakken, tot de bovenkant goudbruin is.
  • Geniet ervan!

Dit luchtige focaccia recept is er een om verliefd op te worden. Als je het een keer gebakken hebt, zul je blijven bakken! De bereiding is zo makkelijk en het resultaat is heerlijk. Een portie Whey Protein geeft de voedingswaarden een boost en laat zien dat je eiwitpoeder op zoveel manieren kunt gebruiken. Eet ons brood bij de salade, als sandwich of neem het mee naar een barbecue.