Fitness flammkuchen
met spek en ui
Makkelijk
35 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
1086
kcal
186 kcal / 100 g
Koolhydraten
89
g
15 g / 100 g
Proteïnen
72
g
12 g / 100 g
Vet
49
g
8 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
80 g | Speltmeel (bijv. Type 630) |
30 g | Bak proteïne van foodspring |
1 snufje | Zout |
1 el | Biologische Kokosolie van foodspring of olijfolie |
75 ml | Water |
80 g | Zure room |
50 g | Magere kwark |
1/2 | Peer naar keuze |
1 | Ui, wit of rood |
125 g | Spekreepjes, vetarm |
Peper, bieslook |
Flammkuchen direct uit onze foodspring keuken. Met de Bak Proteïne maak je er een fitness deeg van. Probeer het uit!
Bereiding:
Deze flammkuchen bevat 2 porties.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Doe het speltmeel, Bak Proteïne en een snufje zout in een schaal. Meng alles goed.
- Voeg de olie en het water toe en met deeghaken of een houten lepel tot een deeg kneden.
- Dek de schaal af met een doek en zet aan de kant.
- Meng nu de zure room en kwark en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ui en bieslook in ringen. Je kunt ook de peer nu in dunne plakjes snijden.
- Rol het deeg dun uit, smeer het zure room-kwark mengsel er op en beleg met de andere ingrediënten.
- Bak voor ca. 15 minuten.
- Voeg nog wat bieslook toe.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
welk deeg is het beste voor flammkuchen?
Naast het snelle oliedeeg kun je ook een gistdeeg maken. Los wat gist op in warm water en kneed met de resterende droge ingrediënten. Het deeg moet dan ongeveer 45 minuten rusten voordat het verder verwerkt wordt. Het duurt langer, maar geeft een luchtiger eindresultaat.
wat kun je gebruiken voor een vegetarische flammkuchen?
Wat je maar wilt. Diverse groenten zoals tomaten, champignons, aubergines, courgettes, prei, rucola, paprika. Diverse kruiden zoals tijm, basilicum en rozemarijn. Als je het fruitig wilt, kun je peren of vijgen gebruiken. Ook lekker zijn kazen als feta, geitenkaas en gorgonzola. Deze uiteraard met mate.

Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring