Fitness arancini recept

Fitness arancini recept

In de oven gebakken rijstballetjes met mozzarella

Makkelijk
60 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 234 kcal 113 kcal / 100 g
Koolhydraten 29 g 14 g / 100 g
Proteïnen 12 g 6 g / 100 g
Vet 7 g 3 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

1 el Olijfolie
1 Ui, in blokjes gesneden
300 g Risottorijst
500 ml Groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
80 g Mozzarella, light
1 Ei
90 g Protein Flakes van foodspring
Zout, peper, olijfolie
200 g Tomatensaus (optioneel)

Welke rijst gebruik je voor arancini?

Gebruik een risottorijst - soorten als Arborio, Vialone en Carnaroli. Bij arancini is het erg belangrijk dat de rijst nog een bite heeft, zoals bij risottorijst het geval is.

Bereiding:

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in de pan en bak de uien.
  • Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig wordt. Giet een beetje groentebouillon over de rijst en blijf roeren.
  • Keer op keer schep je weer een beetje bouillon erbij en blijf je roeren. Zorg ervoor dat de bouillon telkens net de rijst afdekt.
  • Als de rijst na 20 minuten gaar is, voeg je Parmezaanse kaas toe en roer het goed door elkaar. Laat het geheel afkoelen.
  • Snijd de mozzarella in 9 blokjes. Maak van de risotto 9 vuistgrote ballen en verwerk daar een stuk mozzarella in.
  • Breek een ei en klop het in een kom. Pureer de Protein Flakes fijn met een mixer en verdeel op een plat bord.
  • Doop iedere bal eerst in het ei en rol het dan door de fijngemaken Protein Flakes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de arancini's op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Besprenkel met olie en laat voor 25-30 minuten goudbruin bakken.
  • Serveer naar smaak met tomatensaus.
  • Eet smakelijk!

Met dit recept waan je je even in Italië. Arancini's zijn gefrituurde rijstballen uit de Siciliaanse keuken. In onze foodspring keuken worden ze natuurlijk niet gefrituurd, maar vetarm in de oven gebakken. Door de knapperige paneerlaag van Protein Flakes zijn ze ook nog glutenvrij en rijk aan proteïne.