Spaanse empanadas

Spaanse empanadas

Glutenvrije gevulde deeghapjes

Makkelijk
60 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 69 kcal 161 kcal / 100 g
Koolhydraten 2 g 6 g / 100 g
Proteïnen 5 g 13 g / 100 g
Vet 3 g 7 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de vulling:
1/2 Ui
1 Knoflookteen
100 g Gehakt
1/2 Rode paprika
1/2 tl Paprikapoeder
1 tl Tomatenpuree
50 ml Water
50 g Geraspte kaas
beetje Peterselie, zout en peper
Voor het deeg:
100 g Protein Pancakes van foodspring
100 ml Lauwwarm water
1 Eigeel

Vegetarisch variant

Voor de vegetarische empanadas-vulling, kun je het gehakt gewoon vervangen. Denk aan vegetarisch gehakt, of gewoon champignons, kidneybonen, kikkererwten of kleine stukjes tofu.

Bereiding:

Bereiding

  • Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verwarm de pan. Bak het gehakt zonder olie. Voeg de ui en knoflook toe en laat alles ca. 3 minuten bakken.
  • Voeg dan de stukjes paprika, paprikapoeder, tomatenpuree en water toe en laat nog eens ca. 7 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en zet aan de kant. Meng de kaas en peterselie door de saus.
  • Voor het deeg doe je de pizzamix en het water in een kom en mix je het goed
  • Rol het deeg uit of een met meel bestuifd werkblad. Snijd er cirkels uit (ca. 10 cm Ø) met een mal of met de hand. Rol de resten weer uit, tot je uiteindelijk 12 cirkels hebt.
  • Schep nu telkens 1 el van de saus in het midden van de cirkels en klap deze dan dicht. Druk de randen van de empanadas dicht met een vork.
  • Leg de empanadas op een met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Bak ze dan in 15-20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • Serveer de empanadas eventueel met wat tomatensalsa.
  • Eet smakelijk!

Het is een experimenteel recept, gemaakt van het deeg van onze Protein Pizza - heerlijke deeghapjes gevuld met kruidig gehakt. Onze empanadas zijn het perfecte fingerfood. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker, maar bevatten ook alleen maar gezonde ingrediënten. Ze mogen niet ontbreken tijdens een gezellige tapasavond met je vrienden!