Zelfgemaakt eiwitbrood
Koolhydraatarm brood met kwark
Makkelijk
60 mins
Shape
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
107
kcal
227 kcal / 100 g
Koolhydraten
3
g
6 g / 100 g
Proteïnen
9
g
19 g / 100 g
Vet
6
g
13 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
100 g | Gemalen amandelen |
50 g | Lijnzaad |
50 g | Tarwezemelen |
50 g |
|
20 g | Pompoenpitten |
1 pakje | Bakpoeder |
300 g | Magere kwark |
6 | Eiwit |
20 g | zadenmix (pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad) |
Stroop je mouwen maar omhoog! Het makkelijkste proteïnebrood is natuurlijk ons Protein Bread. Maar indien je deze niet in huis hebt, kun je ook zelf aan de slag. Gebruik ons neutrale proteïnepoeder.
Bereiding:
Het aantal sneetjes hangt af van de dikte. Het zijn ongeveerd 16 boterhammen. 1 boterham bevat 107 kcal en 9 g proteïne.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe de amandelen, lijnzaad, tarwezemelen, Whey Protein, pompoenpitten, bakpoeder en zout in een grote schaal en meng goed.
- Voeg dan de kwark en het eiwit toe en meng met een garde tot een deeg.
- Beleg een bakvorm met bakpapier en voeg het deeg toe. Strooi de zadenmix erover.
- Bak nu voor ca. 50 minuten goudbruin.
- Haal het brood uit de bakvorm en laat het afkoelen. Beleg het naar smaak.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
Ben je meer een zoetekauw?
Geen probleem! Dan kun je het neutrale eiwitpoeder vervangen door een zoete smaak. Meng bijvoorbeeld 1 banaan of een handvol rozijnen door het deeg. Je kunt ook diverse noten of wat honing/ahornsiroop toevoegen.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring