Éénpans pasta
Met broccoli en champignons
Makkelijk
15 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
590
kcal
107 kcal / 100 g
Koolhydraten
72
g
13 g / 100 g
Proteïnen
23
g
4 g / 100 g
Vet
22
g
4 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
1 | teen knoflook |
100 g | broccoli |
4 | champignons |
1 tl |
|
150 ml | groentebouillon |
90 g | volkoren pasta |
150 ml | melk |
10 g | pijnboompitten |
zout, peper, nootmuskaat |
<
Pasta in een romige saus binnen no-time. Zo snel en makkelijk heb je waarschijnlijk nog nooit een pastagerecht gemaakt. En dat allemaal in maar één pan! Trek de kokosolie uit de kast en begin direct:
Bereiding:
Een portie bevat 590 kcal en 23 g eiwit.
- Hak de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de champignons fijn.
- Laat de kokosolie in een kleine pan smelten. Bak vervolgens kort de knoflook en champignons.
- Giet de groentebouillon in de pan en voeg de pasta en melk toe.
- Laat het geheel 5 minuten koken en voeg dan de broccoli toe. Af en toe roeren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat nog eens 5 minuten koken tot de pasta gaar is.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie. Schep de pasta op en serveer met pijnboompitten.
- Geniet ervan!
Producten die je kunt gebruiken:
Wat is een éénpanspasta?
Je kookt de pasta en saus niet apart, maar samen in een pan. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, dat gaat. De verhouding vloeistof en pasta is belangrijk. We gebruiken 3x zo veel water of melk dan pasta. Het resultaat is een heerlijke kruidige en romige pasta die binnen een paar minuten op tafel staat.
Wat kun je nog meer in de pan gooien?
Verse of gedroogde tomaten, uien, spinazie, courgette, paprika, verse kruiden, prei, pindakaas, wortel, erwten, olijven, vlees en vis.

Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: ©margouillatphotos