Crema Catalana

Crema Catalana

Een romig desert met karamel

Makkelijk
25 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 360 kcal 133 kcal / 100 g
Koolhydraten 33 g 10 g / 100 g
Proteïnen 31 g 10 g / 100 g
Vet 11 g 4 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

500 ml Halfvolle melk
1/2 Citroenschil
1 Kaneelstokje
2 Eigeel
50 g
Whey Protein Karamel
Whey Protein Karamel
32,99 €
(43,99 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
25 g Zetmeel
optioneel 2 tl rietsuiker om te karameliseren

Crema Catalana ziet er een beetje uit als crème brûlèe, maar is iets lichter en anders gekruid. Dankzij onze Whey Protein Karamel bevat dit toetje zowaar geen suiker.

Bereiding:

Het recept is genoeg 2 porties. 1 portie bevat 360 kcal en 31 g proteïne.

  1. Doe 400 ml melk met de citroenschil en het kaneelstokje in een pan en laat het zachtjes koken. Zet daarna aan de kant. 
  2. Meng het eigeel met Whey Protein, zetmeel en 100 ml melk tot er een glad geheel ontstaat. 
  3. Haal het kaneelstokje en citroenschil uit de melk. Doe het eiermengsel in de pan. Laat het onder af en toe roeren zachtjes koken. 
  4. Schenk het in 2 schalen en zet koud.
  5. Verdeel de suiker gelijkmatig over de schalen en karameliseer het oppervlak met een brander of in de oven. 
  6. Geniet ervan!

Onze tip

De suikerlaag kun je het beste karameliseren met een brander. Indien je die niet hebt, lukt het ook prima in de oven. Stel de oven in op 250 °C (grillfunctie). Zet dan de crème een paar minuten op de bovenste plank. Blijf wel opletten dat het niet verbrandt.