Courgette spaghetti met paddestoel en granaatappelpitjes
Koolhydraatarme pasta voor je dieet!
Makkelijk
20 mins
Shape
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
352
kcal
79 kcal / 100 g
Koolhydraten
10
g
2 g / 100 g
Proteïnen
11
g
2 g / 100 g
Vet
27
g
6 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
400 g | Courgette |
200 g | Paddestoelen |
50 g | Granaatappelpitjes |
1 | Avocado |
1 el |
|
40 g | Basilicum |
2 el | Citroensap |
1 tl | Zeezout |
Zwarte peper | |
beetje | Basilicum als topping |
Bereiding:
Het recept bevat 2 porties. 1 portie bevat 352 kcal en 11 g eiwit.
- Bewerk de courgette met een spiraalsnijder tot spaghetti. Breng de courgette op smaak met wat zout, laat dit inwerken en zet even aan de kant.
- Voor de saus schil je de avocado, haal de pit er uit en snijd in grove stukken. Snijd de basilicum in reepjes. Roer alles met citroensap, zeezout en peper in een schaal tot een romig geheel.
- Snijd de paddestoelen in plakjes en bak ze in een pan met kokosolie.
- Druk het vocht voorzichtig uit de courgette en voeg toe aan de paddestoelen. Meng tijdens het bak het geheel goed door elkaar, zodat de courgette goed warm wordt.
- Verdeel over een bord en garneer met de granaatappelpitjes. Zet de avocadoroom er in apart schaaltje naast. Tot slot nog wat basilicum toevoegen.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
Granaatappel snel & goed pellen
Verdeel de vrucht in tweeën, draai een helft om en houdt deze boven een grote schaal of bord. Klop nu met een lepel op de schil, zodat de pitjes er uit vallen. De hardnekkige pitjes kun je er met de lepel uithalen.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©istock.com/Rocky89