Courgette-pasta met linzen-bolognese

Courgette-pasta met linzen-bolognese

een vegan alternatief voor Parmezaan

Makkelijk
35 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 335 kcal 56 kcal / 100 g
Koolhydraten 36 g 6 g / 100 g
Proteïnen 21 g 3 g / 100 g
Vet 8 g 1 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

Voor de bolognese:
1 Ui, wit
1 Wortel, middelgroot
1 stengel Selderij
2 tenen Knoflook
1 el
Kokosolie
Kokosolie
6,99 €
(21,84 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
100 g Rode linzen
4 el Tomatenpuree
300-400 ml Groentebouillon
1 blik Tomaten, gehakt
1 el Kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
1 Laurierblad
3 Tijmtakjes
Voor de courgette-pasta:
3 Corugette (ca. 200 g)
Voor het Parmezaan alternatief:
20 g
Protein Flakes
Protein Flakes
9,99 €
(33,30 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
1 el Havervlokken
Zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder

Houd je van pasta, maar eet je meestal veel te veel? Kies dan voor de courgette-pasta. Een echte hit onder de bewuste eters! Samen met een bolognesesaus van linzen is dit gerecht puur plantaardig. En lekker! 

Bereiding:

De saus is genoeg voor 3 porties. 1 courgette is genoeg voor 1 portie. 

  1. Snijd de ui, wortel en selderij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. 
  2. Bak de groenten met wat kokosolie in een middelgrote pan voor ca. 5 minuten. 
  3. Voeg de linzen en tomatenpuree toe, bak kort mee en giet dan de groentebouillon er over. 
  4. Voeg de gehakte tomaten, suiker, laurierblad en tijmtakjes toe en laat op middelhoog vuur voor ca. 25 minuten koken. 
  5. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  6. Snijd de courgette met de spiraalsnijder in lange slierten. Je kunt het eventueel nog even kort in de olie bakken. Maar koud en rauw smaakt het ook erg goed! 
  7. Mix de Protein Flakes, havervlokken, een beetje zout en knoflookpoeder in een mixer. 
  8. Serveer nu de courgette-pasta met de bolognesesaus met linzen en een beetje van de havervlokken-mix.
  9. Geniet ervan!

Hoe maak je courgette-pasta?

Met een spiraalsnijder. Je kunt ze heel goedkoop online kopen. Je hebt verschillende modellen, maar het eindresultaat is zo goed als hetzelfde. Je kunt de pasta eventueel ook met een dunschiller maken.