Courgette-pasta met linzen-bolognese
een vegan alternatief voor Parmezaan
Makkelijk
35 mins
Afvallen
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
335
kcal
56 kcal / 100 g
Koolhydraten
36
g
6 g / 100 g
Proteïnen
21
g
3 g / 100 g
Vet
8
g
1 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Voor de bolognese: | |
1 | Ui, wit |
1 | Wortel, middelgroot |
1 stengel | Selderij |
2 tenen | Knoflook |
1 el |
|
100 g | Rode linzen |
4 el | Tomatenpuree |
300-400 ml | Groentebouillon |
1 blik | Tomaten, gehakt |
1 el | Kokosbloesemsuiker (of rietsuiker) |
1 | Laurierblad |
3 | Tijmtakjes |
Voor de courgette-pasta: | |
3 | Corugette (ca. 200 g) |
Voor het Parmezaan alternatief: | |
20 g |
|
1 el | Havervlokken |
Zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder |
Houd je van pasta, maar eet je meestal veel te veel? Kies dan voor de courgette-pasta. Een echte hit onder de bewuste eters! Samen met een bolognesesaus van linzen is dit gerecht puur plantaardig. En lekker!
Bereiding:
De saus is genoeg voor 3 porties. 1 courgette is genoeg voor 1 portie.
- Snijd de ui, wortel en selderij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
- Bak de groenten met wat kokosolie in een middelgrote pan voor ca. 5 minuten.
- Voeg de linzen en tomatenpuree toe, bak kort mee en giet dan de groentebouillon er over.
- Voeg de gehakte tomaten, suiker, laurierblad en tijmtakjes toe en laat op middelhoog vuur voor ca. 25 minuten koken.
- Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Snijd de courgette met de spiraalsnijder in lange slierten. Je kunt het eventueel nog even kort in de olie bakken. Maar koud en rauw smaakt het ook erg goed!
- Mix de Protein Flakes, havervlokken, een beetje zout en knoflookpoeder in een mixer.
- Serveer nu de courgette-pasta met de bolognesesaus met linzen en een beetje van de havervlokken-mix.
- Geniet ervan!
Producten die je kunt gebruiken:
Hoe maak je courgette-pasta?
Met een spiraalsnijder. Je kunt ze heel goedkoop online kopen. Je hebt verschillende modellen, maar het eindresultaat is zo goed als hetzelfde. Je kunt de pasta eventueel ook met een dunschiller maken.

Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring
- Afbeelding op deze pagina: OlgaMiltsova