Citroencake

Citroencake

Simpele cake

Makkelijk
50 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 142 kcal 187 kcal / 100 g
Koolhydraten 16 g 21 g / 100 g
Proteïnen 10 g 13 g / 100 g
Vet 4 g 5 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

2 Eieren
150 ml Halfvolle melk
150 g Skyr yoghurt
2 Citroenen (schil&sap)
30 g Kokosolie Biologische kokosolie van foodspring
90 g Stevia of erythritol
250 g Speltmeel
60 g Whey Protein Vanille Whey Protein Vanille van foodspring
2 tl Bakpoeder
optioneel: suikerglazuur (100 g poedersuiker + 3 el citroensap)

Wat past er nog meer bij citroencake?

Vraag je je af hoe je deze lekkere cake nog lekkerder kunt maken? Wij kunnen ons voorstellen dat je er nog meer fruit aan toevoegt: mandarijnen, perziken, abrikozen, kersen, blauwe bessen, etc. Ook witte chocola of marspein zijn verrukkelijk bij deze cake! 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het ei, melk, skyr, citroenschil, citroensap, kokosolie en stevia in een kom. 
  3. Voeg het meel, Whey Protein en bakpoeder toe en meng tot een deeg. 
  4. Beleg een cakevorm met bakpapier en voeg het deeg toe. 
  5. Bak de cake voor 35-40 min. goudbruin. Doe een steekproef.
  6. Maak eventueel nog wat suikerglazuur en smeer over de afgekoelde cake. 
  7. Enjoy!


Verfrissend en smeuïg - dat is typisch voor een citroencake. Dit recept is om verliefd op te worden - vooral op een vrolijke lentedag! Onze foodspring cake hebben we verfijnd met weiproteïne van verse weidemelk voor optimale voedingsstoffen voor je spieren.