Chili con Carne met rijst

Chili con Carne met rijst

Snel & lekker

Makkelijk
20 mins
Spieropbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 734 kcal 159 kcal / 100 g
Koolhydraten 66 g 14 g / 100 g
Proteïnen 40 g 9 g / 100 g
Vet 31 g 7 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

120 g Volkoren rijst
1 Witte ui
2 Knoflookteen
1 el
Kokosolie
Kokosolie
6,99 €
(21,84 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
250 g Gehakt
1 blik Tomaten, stukjes (400 g)
2 el Tomatenpuree
1 blik Kidneybonen (255 g afdruipgewicht)
1 Chilipeper, vers of gedroogd
1 snufje Kaneel
Zout, peper, paprikapoeder
optioneel 2 stukjes pure chocolade
Groentebouillon om te verdunnen

Hartig, kruidig en pikant - zo smaakt een goede chili. Maar welk recept nou echt origineel is, weet niemand. Onze versie is in ieder geval snel gemaakt. En geeft een verzadigd gevoel door de hoeveelheid eiwitten. Kortom, uitproberen dus!

Bereiding:

Dit recept is voor 2 porties. 1 portie bevat 734 kcal en 40 g proteïne.

  1. Kook de rijst volgens de verpakking. 
  2. Hak de ui, knoflookteen en chilipeper fijn. 
  3. Verwarm een pan en laat de kokosolie vloeibaar worden. Bak de uien kort en voeg dan de knoflook en het gehakt toe.
  4. Laat enkele minuten bakken tot het vlees een bruine kleur krijgt. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en een snufje kaneel. Voeg dan de chili toe. 
  5. Voeg dan de stukjes tomaat, de tomatenpuree en de bonen toe en laat alles op middelhoog vuur voor ca. 15 tot 20 minuten doorkoken. Je kunt naar wens ook nog wat chocolade toevoegen. 
  6. Indien het te droog wordt, kun je nog wat groentebouillon toevoegen
    .
     Serveer met rijst.
  7. Eet smakelijk!

Kan het ook vegetarisch/vegan?

Ja. Chili sin Carne noem je het dan. Indien je in plaats van gehakt, sojagranulaat gebruikt, is er eigenlijk geen groot verschil met het klassieke recept. Sojagranulaat is een goede vleesvervanger en wordt gemaakt van sojameel. Je kunt het eenvoudig kruiden en zo heerlijke vegetarische/veganistische gerechten maken. 

Hoe maak ik het gerecht nog eiwitrijker?

Gebruik gewoon onze Protein Flakes als topping. Deze geven je maaltijd een extra portie proteïne. 100 % plantaardige proteïne voor je spieren. Probeer het uit!