Cheesecake zonder bodem
suikervrije taart
Makkelijk
60 mins
Spieropbouw
Voedingswaarden: per portie
1 medium slice
Calorieën
117
kcal
152 kcal / 100 g
Koolhydraten
3
g
4 g / 100 g
Proteïnen
11
g
15 g / 100 g
Vet
7
g
9 g / 100 g
Ingrediënten:
persoon
personen
Voor de taart: | |
500 g | Magere kwark |
200 g | Roomkaas |
2 | Eieren |
50 ml | Melk |
50 g |
|
1 tl | Bakpoeder |
1 | Citroen, de schil (optioneel) |
Voor de warme bessensaus: | |
100 g | Blauwe bessen of bessenmix |
beetje | Stevia voor extra zoete smaak |
De makkelijkste recepten zijn vaak de lekkerste. Daarom hebben wij deze lente voor jou een lekkere koolhydraatarme cheesecake gemaakt, zonder bodem!
Bereiding:
Je kunt van de taart in totaal 12 stukken snijden. Zonder topping bevat 1 stuk 117 kcal en 11 g proteïne.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Roer alle ingrediënten voor de taart in een grote schaal door elkaar. Gebruik daarvoor een spatel of een garde.
- Beleg een springvorm met bakpapier of vet de bakvorm in.
- Doe het deeg in de vorm en bak voor 45-50 minuten. Dek na 20 minuten af met aluminiumfolie, zodat de taart niet te bruin wordt.
- Doe voor de topping de bessen in een pan. Giet er een scheutje water bij en laat zachtjes koken tot het water verdampt is. Je kunt het eventueel nog wat zoeter maken met stevia of een andere zoetstof.
- Laat de taart goed afkoelen, voordat je deze met de saus serveert.
- Eet smakelijk!
Producten die je kunt gebruiken:
Onze tip
Heb je geen tijd om de saus te maken? Gooi dan 100 g bessen in het deeg. Zo heb je alsnog een cheesecake met zoete fruitsmaak.
Informatie over copyright
- Afbeelding op deze pagina: ©foodspring