Carrot cake muffins

Carrot cake muffins

Simpele cupcakes bakken

Makkelijk
35 mins
Spierbouw

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 162 kcal 196 kcal / 100 g
Koolhydraten 20 g 24 g / 100 g
Proteïnen 10 g 12 g / 100 g
Vet 5 g 6 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

2 Eieren
150 g Skyr yoghurt
120 g Appelmoes
80 g Erythritol of stevia
2 Geraspte wortels
180 g Speltmeel
50 g foodspring Whey Protein Hazelnoot
2 tl Bakpoeder
1 tl Kaneel
70 g Rozijnen
100 g foodspring Protein Cream Kokosnoot

Bereiding

  • Meng in een kom de eieren, yoghurt, appelmoes en suikeralternatief door elkaar. Voeg als laatste ook de wortelrasp toe.
  • Voeg nu het meel, Whey Protein, bakpoeder en kaneel toe en meng tot er een deeg ontstaat. Roer nu ook de rozijnen door het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet de muffinsvormpjes in en voeg het deeg toe. Bak voor 20 minuten.
  • Nadat de muffins zijn afgekoeld, versier je ze met Protein Cream.
  • Eet smakelijk!

Bereiding:

Wat mag er in de lente echt niet ontbreken? Precies, carrot cake! De geraspte wortels maken de muffins erg smeuïg en bieden ook de nodige voedingsstoffen. Onze tip voor clean glazuur: gebruik onze Protein Cream Kokosnoot om suiker en tijd te besparen!