Banaan-pindakaas Ijs

Banaan-pindakaas Ijs

een must eat voor deze zomer!

eenvoudig
10 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 248 kcal 125 kcal / 100 g
Koolhydraten 35 g 18 g / 100 g
Proteïnen 6 g 3 g / 100 g
Vet 8 g 4 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

4 bevroren grote bananen
50 ml amandelmelk
2 el Pindakaas van foodspring
Toppings:
20 g pindanoten (ongezout)
1 snuifje zout
5 g pindakaas
<

Heb jij al van Nicecream gehoord? Lekker romig en natuurlijk ijs gemaakt van diepgevroren bananen. Geen fancy keukenhulpjes nodig, enkel een food processor. En een perfect huwelijk met onze pindakaas!

Bereiding:

Maak dit recept voor meerdere porties of deel het met je vrienden. Hiermee kan je ongeveer 3 porties maken.

  1. Mix de bevrozen bananen met amandelmelk en pindakaas in een food processor.
  2. Seveer het ijs met toppings.
  3. Of giet het ijs in een sluitbaar potje, garneer met gehakte pindanoten, zout en wat extra pindakaas en bewaar het in de diepvries.
  4. Na minstens 1 uur in de diepvries heeft het ijs de optimale consistentie. Als je het langer in de diepvries legt, laat het dan even op kamertemperatuur staan voor je het ijs eruit schept.
  5. Bon appetit!

ONZE TIP

Dit ijs kan je niet maken met een hand- of soepmixer. Gebruik een food processor voor perfect zacht ijs.

nICECREAM variaties

4 diepgevroren bananen met ...

  1. 150 g diepgevroren frambozen
  2. 150 g diepgevroren bosbessen
  3. 150 g diepgevroren mango
  4. 2 el cacao
    1 el Chiazaad
  5. 1 TL Zimt