Aziatische bloemkoolsalade met venkel

Aziatische bloemkoolsalade met venkel

warm of koud

Makkelijk
30 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 293 kcal 75 kcal / 100 g
Koolhydraten 18 g 5 g / 100 g
Proteïnen 11 g 3 g / 100 g
Vet 18 g 4 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

1 middelgrote bloemkool
1 kleine venkel
1 el vloeibare
Kokosolie
Kokosolie
6,99 €
(21,84 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending
1 limoen
1 verse gember
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el agavesiroop
1 tl sesamolie
70 g rode kool
2 lente-ui
30 g cashewnoten
20 g Coconut Chips van foodspring
zout, peper, chilipeper
optioneel 1/2 bos koriander

Salade met ovengroenten: Deze zomerse salade krijgt een bijzonder lekkere smaak door de combinatie van geroosterde groenten en het gebruik van Aziatische ingrediënten voor de dressing. Een exotisch idee voor je volgende barbecue! 

Bereiding:

Het recept is voor 23 porties. 1 portie bevat 293 kcal en 11 g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de venkel in plakjes. 
  3. Leg de groenten op een met bakpapier belegde bakplaat en besprenkel met kokosolie. Bak voor ca. 25 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
  4. Voor de dressing meng je het citroensap, gehakte gember, sojasaus, agavesiroop, rijstazijn en sesamolie in een kom. 
  5. Snijd de rode kool en lente-uitjes in kleine reepjes. Rooster de cashewnoten in de pan zonder olie en hak vervolgens fijn.
  6. Doe de groenten in een grote schaal en meng met de dressing. Voeg nu ook de cashewnoten, Coconut Chips en chili erdoor. 
  7. Je kunt het eventueel nog op smaak brengen met wat verse koriander. 
  8. Eet smakelijk!

Onze tip

Van dit recept kun je een volwaardige maaltijd maken. Voeg gewoon 100 g glasnoedels toe en je hebt een lauwwarme glasnoedelsalade.