Aspergesalade met aardbeien en feta

Aspergesalade met aardbeien en feta

Een hit op iedere barbecue!

Makkelijk
30 mins
Shape

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 305 kcal 149 kcal / 100 g
Koolhydraten 13 g 6 g / 100 g
Proteïnen 7 g 4 g / 100 g
Vet 24 g 12 g / 100 g

Ingrediënten:
personen

250 g Groene asperges
80 g Rucola
100 g Feta
200 g Aardbeien
25 g Pijnboompitten
6 el Balsamico azijn
1 el Honing
4 el Olijfolie
Zout & peper

Onze tip

Het ideale recept bij iedere barbecue, als voorgerecht bij een vegetarisch menu of als bijgerecht bij vlees of vis. Wie wil, kan de asperges ook in de pan bakken. Zo worden ze lekker knapperig en krijgen ze een lekkere smaak. Gebruik daarvoor onze biologische kokosolie.

Bereiding:

  • De asperges wassen, schillen en de uiteinden verwijderen. Snijd in hapklare stukken.
  • Stoom de asperges in een kleine beetje zout water voor 5-10 min (afhankelijk van de dikte). Goed laten uitlekken.
  • Voor de dressing meng je de balsamico-azijn, 4 el koud water en honing. Breng op smaak met peper en zout. Roer de olie er langzaam door.
  • Rooster de pijnboompitten tot deze aan beide kanten goudbruin zijn
  • Was de aardbeien en snijd ze in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte.
  • Meng de asperges, aardbeien, rucola, pijnboompitten en dressing goed door elkaar en verdeel over de borden.
  • Brokkel de feta in grote stukken en verdeel over de salades.
  • Eet smakelijk!

Een lauwwarme zomerse aspergesalade met zoete aardbeien en zoute fetakaas. Ongelofelijk lekker en nog nog eens caloriearm.