Aardbeientaart met kwark

Aardbeientaart met kwark

Suikervrij snacken

Makkelijk
30 mins
Afvallen

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 138 kcal 114 kcal / 100 g
Koolhydraten 10 g 8 g / 100 g
Proteïnen 12 g 10 g / 100 g
Vet 5 g 4 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

500 g Magere kwark
150 g Griekse yoghurt
2 el
Wit chiazaad
Wit chiazaad
9,99 €
(4,00 €/100g)
Incl. btw & plus Verzending
beetje Stevia voor de zoete smaak
3 Eieren
5 el Water
1/2 tl Vanille extract
100 g Speltmeel
1 tl Bakpoeder
40 g
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
29,99 €
(39,99 €/1kg)
Incl. btw & plus Verzending
400-500 g Aardbeien
1 handvol Pistachenoten, ongezouten

Zomer is aardbeientijd! En een aardbeientaart mag dan niet ontbreken. De koekjesbodem en kwarkroom brengen je een suikervrije variant. Smullen zonder slecht geweten dus. Jouw beach body kan niet wachten!

Bereiding:

Het is voldoende voor 12 stukken. 1 stuk bevat 138 kcal en 12 g proteïne.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Voor de kwarkroom doe je de magere kwark met de yoghurt en chiazaad in een kom en roer goed. Naar wens eventueel wat stevia toevoegen voor een extra zoete smaak. zet vervolgens in de koelkast.
  3. Scheid de eieren. Klopt het eiwit op.
  4. Meng in een andere, grote schaal het eigeel, water en vanille extract tot een schuimig geheel.
  5. Doe het meel, de bakpoeder en Whey Protein in de grote schaal en meng alles goed door elkaar.
  6. Roer nu het opgeklopte eiwit voorzichtig door het deeg. En voeg het toe aan de ingevette springvorm. Bak voor ca. 15 minuten in de oven tot deze goudbruin is.
  7. Zodra het deeg een beetje is afgekoeld haal je het uit de vorm en smeer je de kwarkroom erop. 
  8. Snijd de aardbeien doormidden en beleg de hele taart daarmee.
  9. Je kunt eventueel fijngehakte pistachenoten over de taart strooien.
  10. Geniet ervan!

Wat kan ik gebruiken in plaats van speltmeel?

Amandel- en kokosmeel kun je gebruiken. Maar let op - de hoeveelheid vloeistof moet bij deze soorten meel wel verhoogd worden. Je kunt het beste - in ieder geval voor grotere baksels - niet de hele hoeveelheid meel vervangen door het alternatief. Dan wordt het deeg te kruimelig.