Aardappel-pastinaak soep

Aardappel-pastinaak soep

Romige soep voor in de herfst en winter

Makkelijk
30 mins
Shape

Voedingswaarden: per portie

Calorieën 498 kcal 64 kcal / 100 g
Koolhydraten 42 g 5 g / 100 g
Proteïnen 11 g 1 g / 100 g
Vet 29 g 4 g / 100 g

Ingrediënten:
persoon

Voor de soep:
1 tl Olijfolie
1/2 Witte ui
150 g Aardappelen
100 g Pastinaak
400 ml Groentebouillon
50 ml Sojaroom (of kokos- of haverroom)
Zout, peper en nootmuskaat
Voor de topping:
3 Saliebladeren
1 tl Olijfolie
10 g
Protein Flakes
Protein Flakes
9,99 €
(33,30 €/1 kg)
Incl. btw & plus Verzending

Vandaag hebben we een soep voor je waar je echt vol van raakt. Bomvol. Met onze Protein Flakes als topping wordt het echt fitness food.

Bereiding:

Het recept is voor een grote pan soep met 498 kcal en 11 g proteïne.

  1. Schil de aardappels, pastinaak en uien en snijd in kleine stukjes. 
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de gesneden groenten hier in. 
  3. Giet de groentebouillon er over en laat op middelhoog vuur ca. 20 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
  4. Pureer het met een staafmixer tot een romig geheel. 
  5. Voeg de sojaroom toe en laat nog even zachtjes koken. 
  6. Bak de saliebladeren met olijfolie kort in de pan, tot deze knapperig zijn. Voeg toe aan de soep. 
  7.  Strooi de Protein Flakes als topping over de soep. 
  8. Enjoy!

Onze tip

Eet jij in de winter graag soep? Dan is dit recept met rode bieten en zoete aardappel ook echt iets voor jou!