Eiweißshake im Glas Draufsicht mit Mandeln

Eiwitpoeder kopen -
zo vind je het juiste product

Overzicht

De markt voor eiwitpoeder is niet altijd even transparant over de gebruikte ingrediënten. Waarden zoals het eiwitgehalte zijn vaak indrukwekkend hoog tot 100 gram. Door het gebruik van minderwaardige grondstoffen en productieketens in Oost-Europa of China is de besmetting van dergelijke goedkope producten aan de orde van de dag.

Kwalitatief eiwitpoeder wordt beter door je lichaam verwerkt, brengt je sneller naar je doel en is goed voor je lichaam. We laten je zien hoe je een goed eiwitpoeder herkent en hoe je onderscheid kunt maken tussen kwalitatief eiwitpoeder en een goedkope imitatie. In de eiwitshake-vergelijking kun je zien welk eiwitpoeder precies geschikt is voor jouw lichamelijke doel.

Terwijl een Shape Shake bijvoorbeeld de perfecte partner is bij afvallen, ondersteunt Whey Protein de spieropbouw. Hier vind je alles wat je moet weten.

Shape Shake - De shake voor jouw fitness
Net zo lekker als een milkshake maar minder calorieën * Weiproteïne van echte weidemelk

*in vergelijking tot klassieke milkshakes bevat onze Shape Shake meer dan 60 % minder calorieën

WHEY Protein - De Klassieker
Perfecte eiwitbron voor overdag en na je training * Ondersteunt bij spieropbouw

1. Voordelen van eiwitpoeder

De aankoop van eiwitpoeder is zinvol voor iedereen die zijn of haar sportieve doelen (bijv. spieropbouw, gewichtsverlies) met sportvoeding wil ondersteunen. De spieren worden sterk belast door regelmatige sportieve activiteiten.

Om de opbouw en het herstelproces van de spieren te ondersteunen, moet je je lichaam van voldoende eiwitten voorzien. Deze extra behoefte moet voor een groot deel worden gedekt door natuurlijke, eiwitrijke voedingsmiddelen. Vooral na je training zijn eiwitpoeders belangrijk voor de snelle toevoer van essentiële aminozuren voor de spiermassa. Bij afvaldiëten kunnen eiwitpoeders helpen om het gevoel van verzadiging te verbeteren of dienen ze als alternatief voor een zoete snack. Op deze manier dragen ze bij aan het bereiken van het calorietekort.

Eiwitpoeder is geschikt voor het compleet maken van de maaltijden met een eiwitcomponent en daarmee het verhogen van de biologische waarde . Zo kunnen eiwitpoeders bijvoorbeeld in de muesli worden gegeten. Eiwitpoeders kunnen ook gebruikt worden om heerlijke eiwitshakes te bereiden met verse ingrediënten zoals bessen of bananen.

onze tip:

Protein Müsli

Eiwit is de nummer 1 brandstof voor je spieren. Als je hard traint, is je eiwitbehoefte hoger. Naast eiwitpoeders en een evenwichtige voeding, kun je ook in je extra behoefte voorzien met kwalitatieve eiwitproducten op het gebied van sportvoeding. In je Protein Muesli voor een goede start van de dag of als lekkere snack tussendoor - wij hebben voor iedereen wat wils. Check het nu zelf. 

2. Zo herken je kwalitatief eiwitpoeder

Bij het kopen van het juiste eiwitpoeder zijn er een aantal belangrijke punten en kwaliteitskenmerken om rekening mee te houden. Wij vertellen je hoe je goede van slechte eiwitpoeder kunt onderscheiden en welk eiwitpoeder het juiste is voor spieropbouw of vermindering van lichaamsvet. Om de aankoopbeslissing makkelijker te maken, bieden wij je de 3 belangrijkste criteria voor de aankoop van eiwitpoeders.

Korte INGREDIËNTENLIJST:

Hoe korter de lijst van gebruikte ingrediënten, hoe minder bewerkt het eiwitpoeder is. Conserveringsmiddelen of chemische kleurstoffen, net als zoetstoffen als aspartaam en cyclamaat mogen niet in de lijst van ingrediënten voorkomen.

Hoog eiwitgehalte:

Hoe hoger het eiwitgehalte, hoe groter de kans dat er gebruik is gemaakt van een hoogwaardig eiwitpoederconcentraat of -isolaat. Als richtlijn kun je een eiwitgehalte van 75 gram of meer per 100 gram eiwitpoeder aanhouden.

geproduceerd in duitsland:

De productieprocessen op Duitse bodem zijn onderworpen aan de strengste richtlijnen. Denk aan hygiënevoorschriften omtrent de productie.

Kwaliteitskenmerken bij de aankoop van eiwitpoeder

  • Minstens 75 g eiwit per 100 g eiwitpoeder
  • Kwalitatieve grondstoffen, geproduceerd in Duitsland
  • Zonder kunstmatige kleur- of conserveringsmiddelen
Vergleichs-Symbol
  • Minder dan 75 g eiwit per 100 g eiwitpoeder
  • Goedkope grondstoffen uit Oost-Europa of China
  • Gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen en kleurstoffen

3. De beste eiwitpoeder voor spieropbouw

Het gebruik van eiwitpoeders voor spieropbouw ondersteunt je prestatievermogen en draagt bij aan een verbeterde eiwitsynthese, die van essentieel belang is voor de opbouw van nieuwe spiermassa. Eiwitpoeder voorziet het lichaam van essentiële aminozuren zoals leucine, isoleucine en valine (BCAA's), die worden omgezet in bouwstenen voor het lichaamseigen eiwit. Verschillende eiwitpoeders zijn geschikt voor verschillende doeleinden vanwege het type eiwit dat gebruikt wordt. Het assortiment gaat van wei en caseïne tot ei en zuiver plantaardige eiwitten.

Shakes mit Eiweißpulver

Whey Protein - De klassieker voor spieropbouw

De klassieke eiwitpoeder voor spieropbouw is weiproteïne. Weiproteïne heeft een bijzonder hoog gehalte aan essentiële aminozuren en wordt daarom vooral direct na de spieropbouwende training gebruikt. Of het nu met water is gemengd of met fruit - Whey Protein is de perfecte partner na een zware training.

Bio Proteïne - de gecertificeerde biologische eiwitpoeder

Eiwitpoeders zoals Bio Proteïne kunnen zeer goed gebruikt worden als aanvulling op de snel beschikbare Whey Protein. Door het hoge caseïnegehalte van de biologische proteïnepoeder kan het voor het slapen gaan uitstekend worden gebruikt. Het hoge caseïnegehalte wordt langzaam aan de spieren afgegeven. Dit gaat spierafbraak (katabolisme) 's nachts tegen. En nog iets: De spieren worden ook 's nachts optimaal van voedingsstoffen voorzien en kunnen zich zo perfect ontwikkelen en herstellen.

Vegan Proteïne - de plantaardige eiwitpoeder

Er is ook plantaardig eiwit. Hoogwaardige plantaardige eiwitpoeders die verschillende eiwitbronnen combineren zijn vooral geschikt voor veganisten. Kwalitatieve plantaardige eiwitbronnen, naast het klassieke soja-eiwit, zijn vooral rijst, hennep, erwten en zonnebloem. Deze combinatie overtuigt met een compleet aminozuurprofiel. Nog een pluspunt: het is vrij van allergenen

4. De beste eiwitpoeder voor afvallen

SHAPE SHAKE  - MET WEIPROTEÏNE VAN ECHTE WEIDEMELK 

Onze Shape Shake neemt je lunch niet van je af. En verbiedt je ook niet om je geliefde snacks te eten. In plaats van calorie- en suikerbommen, kun je nu met plezier van onze Shape Shake genieten. Altijd als je zin hebt in iets zoets. Zo lekker als een romige milkshake. Maar met minder koolhydraten en minder vet. Maar meer proteïne en vezels. Perfect na het sporten. Of gewoon, voor tussendoor.

ONZE TIP: 

Breng je training naar een hoger niveau met onze gratis Body Check. Bepaal je doel, bereken je BMI en ontvang persoonlijk voedings- en trainingsadvies.